Az igazán jó kávé elkészítéséhez ismerni kell néhány trükköt…
1. Keverj fél teáskanál nádcukrot a kávéhoz. Alacsony hőfokon melegítsd fel egy kicsit, majd öntsd fel vízzel. A karamellizált cukor egyedi ízt és aromát ad az italnak.
2. Ha üledék nélkül szeretnéd inni a kávédat, adj egy teáskanál hideg vizet egy csésze frissen lefőzött kávéhoz, és várj fél percet. A kávézacc leülepszik az aljára, és nem kell leszűrnie az italát.
3. Egy csésze hideg kávé egy forró napon – van ennél jobb? De a jégkockák helyett, amelyek elronthatják az ital ízét, jobb, ha speciális kávékockákat használsz. Főzz több csésze kávét, és édesítsed ízlés szerint. Hűtsd le a kávét szobahőmérsékletűre, öntsd jégkockaformákba, és fagyaszd le. Adj néhány kávékockát a tejhez, és élvezd a finom, frissítő koktélt.
4. A kávé egyszerűen sokkal finomabbá válik, ha fűszereket adunk hozzá! Tegyünk egy csipet kardamomot, adjunk hozzá gyömbért, szerecsendiót vagy egy fahéjrudat, és alacsony hőfokon melegítsük fel. Az ital magába szívja a fűszerek ízét és aromáját.
5. Ha 2-3 apró sókristályt adunk a kávéhoz, azok erősítik az ital aromáját, és egy kicsit lágyítják az ízét.
6. Ha a maximálisan gazdag és savanykás ízt szeretnéd, vedd le a tűzről, amint a kávé forrni kezd és feljön. Vegyed le a habot, keverjed meg a kávét, majd tegyed vissza a hőforrásra. Ezeket a műveleteket jobb, ha háromszor megismétled.
7. A kávé nemcsak ital, hanem étel is lehet. Például kávéfagylalt formájában, amely szépen felfrissíthet egy forró nyári napon. Könnyen elkészíthető.
8. Ha azt szeretnéd, hogy a kávéd lágyabb és bársonyosabb ízű legyen, adj hozzá fél teáskanál vajat az elkészítéskor.
9. Ha koffein nélkül szereted a kávét, adj hozzá 2-3 kardamommagot. Ez a fűszer eltünteti a koffeint anélkül, hogy megváltoztatná a kávé jótékony tulajdonságait, és kellemesen fűszeres aromát ad az italnak.
10. Ahhoz, hogy a legjobb ízt és aromát kapjad az őrölt kávéból, melegítsed a kávét fél percig víz hozzáadása nélkül.




