A Citrom Házi Termesztése – Lépésről Lépésre

A citrom nagyon egészséges, rengeteg C-vitamint tartalmaz, a kiegyensúlyozott étkezéshez, de még a háztartásban, akár a takarítás, fertőtlenítés során is remek hasznát vehetjük!

Bár szinte minden boltban kapható, de a bolti citrom ára borsos, és ráadásul vegyszerekkel kezelik. Van viszont egy alternatíva: otthon is nevelhetünk citromot! Készülj fel a citromszüretre, mert ha ezt a megoldást alkalmazod, temérdek citromod terem majd! Semmi másra nincs szükségünk, mint tápanyagban gazdag földre, egy cserépedényre, folpackra, valamint egy citromra!

Az alábbiak szerint járjunk el:
1. lépés: A földet az edénybe töltjük, és enyhén meglocsoljuk.
2. lépés: A citromot vágjuk fel, és válasszuk ki a legerősebbnek kinéző magját, ezután egyből tegyük a földbe.
3. lépés: A magot földdel fedjük, ezután újabb locsolás következik.
4. lépés: A cserepet folpackkal fedve napos helyre helyezzük.
5. lépés: A föld folyton legyen nyirkos, de túl se locsoljuk, mert berohad.
6. lépés: A fólia addig legyen rajta, míg meg nem jelenik a kis növény.
7. lépés: A talaj maradjon egyfolytában nyirkos, és érje napi 8 óra napfény a növényünket.

A citromfa metszése:

  • A citromfát februári és márciusi metszhetjük, amikor a hajtásképződés még nem indult be.
  • Először is távolítsuk el a sérült részeket, hajtásokat. Mindig figyeljünk a helyes koronakialakításra, távolítsuk el a lefelé hajló, vagy befelé nyúló, és a többit keresztező ágakat.
  • A meglévő ágakat metsszük vissza 5-6 cm-re a hajtáscsúcstól, úgy, hogy több hajtáskezdemény maradjon rajta. Levághatjuk a régi, elöregedett leveleket is, így több hajtásra buzdítjuk, de a fiatal leveleket hagyjuk a növényen.

Hamarosan nagy hasznát vesszük egészséges, gyönyörű citromfánknak!

Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: facebook
Facebook