Sajnálatos módon nem egyedi eset, hogy használat közben a melegített étel a mikrosütő falára fröcsög. Ezt a szennyeződést azonnal le kell törölni, mert máskülönben rászárad a sütő belsejére. Ha ezt elmulasztjuk, későbbiekben kellemetlen feladat a mikrónkat megtisztítani. A mikró tisztításhoz használatos házi praktikák közül valószínűleg az egyik legjobb módszer a szódabikarbónás tál, amely kiiktatja az életünkből a kellemetlen, percekig tartó súrolást.
Hogyan csináld?
Vegyünk elő egy tálat, keverjünk el benne 1 csomag szódabikarbónát némi vízzel, és 3 percre tegyük a mikróba. Természetesen kapcsoljuk be a mikrosütőt, és ezalatt a szódabikarbónás víz felmelegszik, gőzölögni kezd, és magába szívja a mikróban a kellemetlen szagot.
Ezután még 10 percen át hagyjuk benne a tálat a mikróban, hogy a gőz feloldja a kellemetlen zsírokat és szennyeződéseket, amelyek lerakódtak a mikrosütő falára. Most már semmi más dolgunk nincs mint egy tiszta ruhával áttörölni a felületet!
Mit lehet még takarítani a szódabikarbónával?
Áztatás: Áztatóvízben a mosószódához adva kis szódabikarbónával keverve a tisztítóhatás nagyban fokozható. Ezen kívül a szagok ellen is verhetetlen.
Fürdő és konyha: Remek súrolószer! Kád, mosdókagyló, és mosogatótálca, tűzhely tisztításához is felettébb jól használható
Mosogatás: A szódabikarbóna kiváló zsíroldó, és jó súrolószer is. Rengetegen kizárólag szódabikarbónával mosogatnak minden edényt.
Csempék: A régóta csempére tapadt foltokat nedves rongyra szórt szódabikarbónával dörzsölhetjük le.




